Resultaten voor hercules segers


    
hercules segers

Hercules Segers // Vensters.
Geplaatst door jdebaaij 27 oktober 2016 Een reactie plaatsen. Het Rijksmuseum toont dit najaar het werk van Hercules Segers en Frans Post. Segers schilderde mysterieuze Italiaanse landschappen zonder dat hij zelf ooit in Italië geweest was. Post reisde met Johan Maurits naar Brazilië en tekende onbekende wilde dieren.
Ontdek prentkunstenaar, kunsthandelaar, schilder Hercules Segers.
Zegers, Hercules Zeghers, Hercules Seghers, Hercules. in 1621 mentioned for the first time as Hercules Seghers Rowlands 1979, p. In the art-historical literature his name is written with and whithout an h' the artist always wrote his name as Segers Giltaij 2012; see also Haverkamp Begemann 1972, p.
Hercules Seghers Wikipedia.
Cincinnati Art Museum. A typically unusual etching: printed in green on coloured cotton, and worked over with grey and black washes. Hercules Pieterszoon Seghers. Known for Painting, Printmaking, Landscape art. Movement Dutch Golden Age. Hercules Pieterszoon Seghers or Segers c.
De gedrukte schilderijen van Hercules Segers zijn prachtig Digitale Kunstkrant.
Hercules Segers, Rotsachtig landschap met een wandelaar, eerste versie, lijnets en drogenaald in blauw, op een roze grond, gekleurd met penseel, ca 1625-1630, Rijksmuseum. Hercules Segers, Landschap met een waterval, tweede versie, lijnets met toon en hooglichten, op een donkerroze grond, gevernist, ca 1625-1627, Rijksmuseum.
In de ban van Hercules Segers Rembrandt en de modernen Tentoonstelling Museum Het Rembrandthuis Amsterdam WhichMuseum.
Van 7 oktober 2016 tot en met 8 januari 2017 zal het Rijksmuseum een overzicht tonen van het geschilderde en gedrukte werk van Hercules Segers, onder de titel Hercules Segers. In dezelfde periode wijdt Museum Het Rembrandthuis een tentoonstelling aan de invloed die Hercules Segers heeft gehad op andere kunstenaars, onder de titel In de ban van Hercules Segers?
Het ontzaglijke licht dat Hercules Segers was NRC.
Het kan zijn dat elementen ontbreken aan deze printversie. Het ontzaglijke licht dat Hercules Segers was. Zeventiende-eeuwse schilder Hercules Segers verzon hele landschappen. Kunsthistoricus Gijsbert van der Wal liet zich verrassen in het Rijksmuseum, waar zijn complete werk voor het eerst bijeen is gebracht.
Cookies op de Volkskrant.
Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op volkskrant.nl die aansluiten op uw interesses.
Hercules Segers ca. 1589-1638 Een invloedrijk kunstenaar.
Hercules Segers, De bemoste boom, 1625-30, Rijksmuseum Het Rijksmuseum toont een compleet overzicht van zijn geschilderde en gedrukte werk. Het Rembrandthuis richt zich op de invloed die Segers uitoefende op Rembrandt en kunstenaars uit diens omgeving en op de rol die Segers speelde in de ontwikkeling van moderne en hedendaagse grafische kunstenaars.
Hercules Segers. Hercules Segers. Painter, Etcher set 2 volumes.
Hercules Segers wonderbaarlijke berglandschappen en eindeloze vergezichten getuigen van een grenzeloze verbeeldingskracht. Als prentmaker was Segers 1589/90-1633/40 een ware pionier. Voor zijn kleurige etsen ontwikkelde hij geheel eigen technieken. Hercules Segers heeft door de eeuwen heen vele kunstenaars en dichters gefascineerd en geïnspireerd.
Hercules Segers Kunstenaars Rijksstudio Rijksmuseum.
Hercules Segers 1589/90-c.1640 was een van de meest eigenzinnige 17de-eeuwse kunstenaars. Hij schilderde en etste vooral bergachtige fantasielandschappen. Segers is beroemd geworden om zijn gedrukte schilderijen: beschilderde prenten of bedrukte doeken. Van zijn schilderijen is weinig meer over, in totaal 11 werken.
Workshop Experimenteel etsen als Segers.
Direct naar gerelateerde boeken. Het Rembrandthuis richt zich in de tentoonstelling In de ban van Hercules Segers. Rembrandt en de Modernen op de invloed die Segers heeft uitgeoefend op Rembrandt en kunstenaars uit diens omgeving, en de rol die Segers heeft gespeeld in de ontwikkeling van moderne grafische kunstenaars.

Contacteer ons